18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Název Množství a jednotka
vepřová pečeně 500 g
jablko 2 ks
cibule 1 ks
kari 1 lžička
citronový pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové nudličky a opečeme. Osolíme, opepříme hrubě mletým citronovým pepřem, okořeníme kari, přidáme na plátky nakrájené jablka a podlijeme šlehačkou a mlékem s rozkvedlanou moukou. Povaříme tak dlouho, až jsou jablka měkká. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Tip:
Místo vepřového můžeme použít kuřecí nebo krůtí maso.


Další fotografie
 


RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...